Razlogov in načinov, kako postati tekač, je zelo veliko. Zato nehajte iskati slabe izgovore in se vključite v tekaške aktivnosti. Ko se boste začeli veseliti dneva vadbe, boste občutili pravo srečo.

V družbi, kjer vlada neizprosna naglica, ob nenehnem lovljenju hudičevega repa ne postajamo površni in neobzirni le do sodelavcev, prijateljev in svojih najbližjih. Takšni žal postajamo tudi do sebe, do svojega telesa.

Kljub notranjemu nezadovoljstvu je veliko lažje ostati v kolesju vsakodnevnega življenjskega ritma; želja po napredovanju, po večjem zaslužku in dokazovanju nam povečuje delovne obveznosti in nas postopoma in neopazno poriva v svet, kjer smo le še igralci svojega življenja – kjer so naše obveznosti pomembnejše od nas samih.

Se tudi vam dogaja, da duševno tesnobo poskušate pregnati s cigareto, s prijateljevanjem s hladilnikom ali z večerjami ob bogato založeni mizi? Počasi in neopazno, a zanesljivo postajamo prototipi sodobnega sveta: odtujeni in frustrirani, brez časa zase, telesno neaktivni, s čezmerno telesno težo in drugimi znaki načetega zdravja. Postajamo ljudje, ki smo pripravljeni svoj notranji mir in celo zdravje zamenjati za položaj in materialne dobrine.

Vaša prihodnost je v vaših nogah

Ob hoji in teku boste spoznali radost, užitek in veselje – in tudi pot do notranjega miru. Vsakdo je lahko športno aktiven: tisti pri dvajsetih ali pri sedemdesetih letih. Na tekaških, kolesarskih, smučarskih in drugih prireditvah ali na cilju maratonskih tekov vidite hitre in manj hitre, mlade in stare, ženske in moške, vitke in ne vitke ljudi.

Razlogov, načinov in poti, kako postati tekač, je zelo veliko. Zakaj in kakšen tekač boste postali, je odvisno od vaših ciljev. Izbira je vaša – pomembno pa le eno: AKTIVIRAJTE SE – postanite tudi vi član športne tekaške druščine in prijatelj narave.

Nimate tehtnega izgovora!

Ne začnite ponovno z izgovori, kot so: nimam dovolj časa; iz službe pridem preveč utrujen; nisem dovolj nadarjen za tek; sem poskusil, pa mi zadeva ni bila všeč; ne najdem dovolj motivacije in nimam samodiscipline; imam obveznosti z majhnimi otroki; družina me ne podpira pri tem …

Ob vseh teh izgovorih je resnica le v tem, da še vedno ne želite postati aktivni. Boste še naprej iskali izgovore, si lagali, ob tem pa postajali vse bolj slabe volje, zagrenjeni, manj zadovoljni s samim seboj?

Včlanite se v klub tistih, ki merijo svoje telesne, in ne le intelektualnih, finančnih in drugih dosežkov! To, da se veselite dneva vadbe kot zaljubljen fant naslednjega zmenka, je največ, kar lahko storite za svojo srečo.

Leave A Comment